Blog: Maak kennis met hakatrainer Robert

Éen collectief, één trots

Datum 02-mei-2020

Fanbased gelooft erin dat iedereen een topprestatie kan leveren. Tijdens onze topsport carrières hebben we ons de mindset toegeëigend om je continu te willen ontwikkelen en verandering te omarmen. Daarmee kun je persoonlijke groei versnellen. De komende periode nemen we je mee in de ‘Fanbased experience’. Want wie stellen wij nou eigenlijk op tijdens onze programma’s? Maak deze week kennis met Haka trainer & performance coach Robert Bouman.

Robert Bouman is geboren op 4 oktober 1988 in Ede en opgegroeid op Vlieland. Hier is zijn liefde voor het ‘buiten zijn’ ontstaan. Op zijn 18e besloot Robert het avontuur aan te gaan en te gaan reizen naar Australië, waar hij vervolgens in aanraking kwam met een bijzondere Nieuw-Zeelandse familie, een traditionele Maori familie. De Haka is een traditionele dans van de Maori die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Zijn liefde voor de Haka is echter al ontstaan tijdens zijn jeugd, waar hij fanatiek Rugby speelde, maar ook vanwege het buiten zijn, de natuur en door de traditionele volkeren werd zijn interesse gewekt. Sinds 2012 geeft Robert samen met zijn broer Haka workshops. Een bijzondere ervaring die meer teweegbrengt dan men van tevoren ooit kan bedenken.

De Haka is een traditionele dans van de Maori die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland.

De Haka is officieel een traditionele dans van de Maori, maar bij het publiek het meest bekend van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam The All Blacks. Voordat de Engelsen naar Nieuw-Zeeland kwamen hadden de Maori’s geen schrift. De Haka werd hierbij ingezet om verhalen te vertellen en tradities voort te zetten.

Waarom de Haka bijdraagt aan persoonlijke en teamontwikkeling? The All Blacks gebruiken de Haka om zich als team zo krachtig mogelijk in te zetten. Het idee is wanneer je met twintig personen bent, alle krachten samenbundelt. Stemmen, bewegingen en krachten worden één. Je staat met z’n allen voor één identiteit en één collectief. ‘’Trots om de wereld te laten zien wie hier staan. Wie zijn wij? Wat hebben wij te bieden?’’ Het vertelt een verhaal. Binnen Fanbased gebruiken we de Haka zowel in team als in individueel verband. Het verbindt en beweegt mensen. Volgens Robert haalt het mensen letterlijk uit hun comfortzone. De één laat dit makkelijk los en gaat er volledig voor, de ander heeft juist een blokkade en bevriest. Wat ik binnen Fanbased zo mooi vind is dat ieder individu de ruimte krijgt om te kijken wat er gebeurt. Waar komt deze blokkade vandaan’’?

De oerkracht van de Haka brengt een ander stukje kracht. Deze kracht heeft iedereen in zich. In deze workshops laten we dit de mensen voelen

Verbinden, strijdlust en vertrouwen zijn de drie woorden die de Haka kenmerken. Vertrouwen is volgens Fanbased een basisprincipe voor succes van een bedrijf. De Haka is bedoeld om als één te bewegen en samen trots te zijn. ‘’Als je het commando gegeven hebt stap je in, maar als je ja zegt gaan we volgas’’. Dit is volgens Robert ook wat teams aantrekt. ‘’Wil je onderdeel zijn van het team? Prima, we nemen je graag mee, maar dan wel voor de volle 100%’’. Dit begint bij een stukje vertrouwen. De ‘oerkracht’ van de Haka brengt een ander stukje kracht. Deze kracht heeft iedereen in zich. Binnen Fanbased geloven wij dat iedereen een topprestatie kan leveren en in deze workshops laten we dit de mensen voelen.

Wat Robert zelf gelukkig maakt in zijn werk? ‘’Mijzelf kunnen laten zien en horen in de wereld. De Haka heeft mij geholpen te laten zien wie ik nu ben en daar mag ik trots op zijn. Ik voel mij bevoorrecht dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken en dat maakt mij onwijs gelukkig’’. Naast de Haka workshops is Robert psychomotorisch therapeut. De combinatie van deze twee zorgt voor een doeltreffende aanpak in onze programma’s met veel humor. Tijdens de Fanbased programma’s neemt Robert je mee in een ervaring vol energie en overgave.

Hoe gelukkig ben jij op werk en hoe ben jij bezig met persoonlijke ontwikkeling? Meer weten over onze programma’s en is je interesse gewekt? Kijk dan eens op deze pagina.

Liefs, een fan.

#fanvanjeteam.

 

Bekijk de pagina Inspiratie voor meer blogs van Margot over persoonlijke ontwikkeling.

Laatste berichten