Blog: Maak kennis met paardencoach Lara

Het paard als spiegel

Datum 20-april-2020

Niet iedereen is een topsporter, maar Fanbased gelooft er wel in dat iedereen zijn of haar persoonlijke topprestatie kan leveren. Topsport is daarmee de mindset om je continu te willen ontwikkelen en verandering te omarmen. Daarmee kun je persoonlijke groei en de ontwikkeling van je team versnellen. De komende periode nemen we je mee in de ‘Fanbased experience’. Want wie stellen wij nou eigenlijk op tijdens onze programma’s? Maak deze week kennis met Paardencoach Lara van den Born-Schuil.

Lara is geboren op 28 februari 1980 in Haarlem en groeide op in Atlanta (USA). Hier is haar liefde voor de paarden begonnen. Zij verhuisde terug naar Nederland op haar 7e en is naast de paardensport ook gestart met hockey en golf. Op haar 17e moest Lara kiezen: tophockey of topgolf. Lara koos voor de golfsport en heeft jarenlang op het hoogste niveau mogen deelnemen. Na tien jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening is zij vanuit verschillende rollen (o.a. Roland Berger en Hubar Executive Search) haar eigen bedrijf gestart – Born Talents.

Born Talents is een bedrijf dat coachingstrajecten aanbiedt waarbij talent centraal staat. Vanuit haar passie coacht ze toptalenten en teams op een zakelijke, maar ook zeker verfrissende wijze m.b.v. het paard als trainingselement. Met de gedeelde filosofie dat iedereen een topprestatie kan leveren, bijzondere talenten heeft en hierdoor zowel persoonlijk als in een teamverband kan blijven ontwikkelen, is de samenwerking tussen Fanbased en Lara van start gegaan.

Born Talents is een bedrijf dat coachingstrajecten aanbiedt waarbij talent centraal staat.

Lara werkt inmiddels al een paar jaar met veel plezier samen met Fanbased en is soms met de paarden een onderdeel van onze ontwikkelingstrajecten. Paarden zijn prooi-en kuddedieren. Die combinatie maakt ze uiterst sensitief voor non-verbale signalen. En wist je dat maar liefst 90% van de informatie die mensen uitwisselen non-verbaal is? Door hun natuurlijke oorsprong zijn ze in staat om in een fractie van een seconde de persoon die ze tegenover zich hebben te doorgronden. Iemands intenties, overtuigingen, emoties maar ook gedragspatronen (bewust & onbewust) komen snel en helder naar de oppervlakte. Ze zijn daardoor een bijzondere spiegel.

De combinatie van talent en ambitie heeft Lara altijd geïntrigeerd. Door haar ervaring in de zakelijke dienstverlening en als topsporter weet zij als geen ander hoe het is om onder grote druk te moeten presteren en herkent zij de ambities om voor het hoogst haalbare te gaan. Om dit hoogst haalbare te (blijven) halen is ontwikkeling key. Ontwikkeling begint bij zelfkennis en deze kennis vergaar je in onze programma’s o.a. door middel van een paardensessie.

Het gaat er namelijk niet om hoeveel talent je hebt. Iedereen heeft talenten. Het gaat er met name om wat je met je talenten doet.

De bijzondere paardensessies van Lara geven je inzicht in o.a. je talenten en helpen je bij jouw persoonlijke groei. In de ontmoeting met het paard komen talent en ambitie samen. Het gaat er namelijk niet om hoeveel talent je hebt. Iedereen heeft talenten. Het gaat er met name om wat je met je talenten doet. Ontzettend trots zijn wij als wij Lara weer mogen opstellen tijdens onze coaching programma’s. Meer weten over onze programma’s? Kijk dan eens op deze pagina.

Liefs, een fan.

#fanvanjeteam.

 

Bekijk de pagina Inspiratie voor meer blogs van Margot over persoonlijke ontwikkeling.

Laatste berichten