Blog: Maak kennis met performance coach Joep

Performance coach Joep

Datum 6-april-2020

Fanbased gelooft er in dat iedereen een topprestatie kan leveren. Tijdens onze topsport carrières hebben we ons de mindset toegeëigend om je continu te willen ontwikkelen en verandering te omarmen. Daarmee kun je persoonlijke groei versnellen. De komende periode nemen we je mee in de ‘Fanbased experience’. Want wie stellen wij nou eigenlijk op tijdens onze programma’s? Maak deze week kennis met Performance coach Joep van der Loo.

Joep is geboren op 27 februari 1987 en groeide op in Hilvarenbeek. Hier is ook zijn liefde voor hockey ontstaan. Hij combineerde zijn carrière als topsporter en teamcoach met zijn opleiding Arbeids-en organisatiepsychologie. In 2015 stopte hij met tophockey en startte als strategieconsultant bij Kearney. In zijn werk- en sportteams is Joep altijd op zoek naar onderscheidende kwaliteiten van ieder teamlid. Met zijn positieve kijk en gevoel voor groepsdynamiek stimuleert hij individuen en teams in hun ontwikkeling. Deze week spreken we performance coach Joep over actuele thema’s binnen onze Fanbased programma’s.

Fanbased gelooft erin dat iedereen een topprestatie kan leveren

We vroegen Joep waar hij voor in beweging komt. ”Ik omarm sport in de breedste zin omdat het me energie geeft, dit kan zowel fysiek, mentaal als emotioneel zijn. Je komt via sport in beweging en in die ruimte zit ontwikkeling. In beweging komen is volgens mij de basis van persoonlijke ontwikkeling”.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling kan het idee creëren dat je niet tevreden bent met de status quo. Volgens Joep is ontwikkeling jezelf continu uitdagen en bezig zijn iets nieuws te ontdekken. Iedereen heeft door hen zelf bepaalde grenzen en waarden. De enige manier om te kijken of deze waarden nog kloppen, is door naar de grens opzoek te gaan. Klopt het wat ik voel? Voel ik me hier goed bij of moet ik mijn grens iets verleggen? Ontwikkeling komt dus voort uit (zelf-)reflectie. Zo wordt duidelijk wat jouw waarden zijn, om vervolgens te toetsen of deze nog de juiste zijn. ”Mijn persoonlijke waarden? Mentale, emotionele, fysieke én spirituele ontwikkeling. Ik hecht veel waarde aan mezelf beter leren kennen”.

Waar het bedrijfsleven (zowel als individu als op team-niveau) zich met name kan ontwikkelen? Dat is volgens Joep de mindset van jezelf continu uit te dagen en te blijven en willen ontwikkelen. Dit komt voort uit de overtuiging dat geluk niet veroorzaakt wordt door het behalen een resultaat (bijv. een promotie). Wanneer diploma A binnen is, staat diploma B namelijk alweer op je te wachten. Natuurlijk geeft dit voldoening, maar het geluk is meestal van korte duur. Het geluk zit volgens Joep in dat je door bewust bezig te zijn met je dagelijkse dingen, je jezelf weer ontwikkelt. Dat je constant nieuwe dingen leert en hier ook bedreven in wordt.

Hierop is ook de groeiversneller van Fanbased ook gebaseerd. 1) Bepaal de thema’s waar jij je op gaat richten, 2) activeer deze in je dagelijkse bezigheden en 3) check regelmatig waar je staat om de richting bij te stellen of te bevestigen. Het bedrijfsleven zou deze mindset nog meer kunnen omarmen. In onze programma’s reiken we inspiratie, kennis en vaardigheden aan om deze mindset te implementeren.

In onze programma’s reiken we inspiratie, kennis en vaardigheden aan om deze mindset te implementeren

De vraag wat Joep gelukkig maakt op werk was voor Joep tijdens zijn overstap van Kearney naar Fanbased een belangrijk thema. Inmiddels heeft Joep zijn antwoord helder. Allereerst het werken ‘over mensen’. Dit betekent dat zijn hart ligt bij het helpen ontwikkelen van individuen en teams. Ten tweede het ondernemerschap. Voor Joep is het belangrijk dat hij verantwoordelijkheid voelt voor de ontwikkeling van het bedrijf en dicht bij het vuur zit. Tot slot ‘vrijheid’ over zijn eigen agenda. Dat hij zélf kan bepalen hoe zijn week eruitziet en als dat betekent dat hij even tijd nodig heeft om ’s ochtends nog iemand te spreken, te sporten of misschien wel even helemaal niets te doen, hij dit zonder schuldgevoel kan doen. ”Deze drie componenten maken mij binnen Fanbased écht elke dag gelukkig’’.

Hoe gelukkig ben jij op werk en hoe ben jij bezig met persoonlijke ontwikkeling? Meer weten over onze programma’s en is je interesse gewekt? Kijk dan eens op deze pagina.

Bekijk de pagina Inspiratie voor meer blogs van Margot over persoonlijke ontwikkeling.

Laatste berichten