Blog: Wat beDoel je?

Goede voornemens! Wat beDoel je?

Datum 31-januari-2019

“Is het nog steeds januari?” vroeg ik mezelf vanochtend af toen we agenda’s aan het afstemmen waren. Ik dacht even dat het al 46 januari 2019 was. Nu ga ik als een oude man klinken, maar de tijd lijkt steeds sneller te gaan zodra je ouder wordt. Een exponentiële lijn met als y-as tijd en als x-as beleving. Behalve in januari, want deze maand lijkt altijd een eeuw te duren.

De dagen zijn kort (qua daglicht dan), de feestdagen hebben je bankrekening afgeslankt, maar bij jezelf een paar kilo’s erbij getoverd. Ook kom je tot de conclusie dat 2018 niet helemaal heeft gebracht wat je van tevoren had verwacht en zijn de goede voornemens nu al een te grote uitdaging gebleken. Misschien heb je je doelen niet gehaald of ben je niet waar je wilde zijn in je leven. Ongeduldig als we soms kunnen zijn had je misschien verwacht eerder stappen te maken; in je carrière of privé. Het loopt nu eenmaal niet altijd zoals je wilt.

Met deze depressieve gedachtes in mijn achterhoofd raakte ik geïnspireerd door een inmiddels iets verjaard bericht vanuit Amerika. Waar golf wel gewoon lekker als een sport wordt gezien. Het artikel (zie link) gaat over Justin Thomas – een waanzinnig golftalent van 25 jaar oud. Wellicht doe ik hem met het woord talent wat te kort, gezien het aantal overwinningen dat hij in een aantal jaar bij elkaar heeft geschraapt. Inmiddels heeft hij al 9 trofeeën van de hoogste divisie op zijn schouw staan en is hij in 2018 zelfs al even de nummer 1 van de wereld geweest.

Ik daag jullie uit om je eigen lijst met doelen te maken en te zien hoeveel je kunt bereiken!


In 2017 deelde Justin zijn doelen-lijst van het seizoen met journalist Jason Sobel (zie foto). Voor non-golfers staat er een hoop algebra, maar laten we het er op houden dat zijn lijst met doelen behoorlijk ambitieus genoemd mag worden. Toch is later in het seizoen gebleken dat hij op 2 punten na zijn doelen wist te behalen. Zijn uitleg over zijn lijstje?

“Elk jaar / seizoen bedenken mijn team en ik doelen voor het jaar … dit is iets dat ik altijd belangrijk heb gevonden. Een paar doelen die goed haalbaar zijn, sommige die hard werk vereisen, en vervolgens enkele die extreem moeilijk zijn. Ik vraag iedereen in mijn eigen team (caddy, vader, putting coach) om voor zichzelf een ​​eigen lijst te maken. Dit houdt ons allemaal gedurende het hele jaar verantwoordelijk voor datgene wat hij zou moeten doen, op en naast de baan, om ervoor te zorgen dat we er volledig klaar voor zijn elke keer als ik de bal op de tee leg. Tijd om aan de slag te gaan met de lijst van volgend jaar! Ik daag jullie uit om je eigen lijst met doelen te maken en te zien hoeveel je kunt bereiken!”

Het stellen van concrete, haalbare doelen gaat er voor zorgen dat je kleine succesjes kan vieren

Ik ben bang dat als ik mijn telefoon erbij pak en noteer dat ik dit jaar mijn eerste miljoen ga verdienen, alle continenten van de wereld wil zien, de Mont Ventoux in 1 uur 30 min beklim en geheelonthouder wordt, dat dit het niet helemaal gaat worden. Maar het stellen van concrete, haalbare doelen gaat er wel voor zorgen dat je kleine succesjes kan vieren, die je weer de motivatie geven om het volgende doel te willen bereiken. Ik ga zijn challenge aan, wie doet er mee?

Groet,
Een Fan

Klik hier voor meer blogs, video’s, berichten en quotes of bekijk de website van hier voor meer informatie over de programma’s.

Laatste berichten

  • Olympiër en Fanbased performance coach Rogier Hofman vertelt over geluk en het maken van keuzes. Rogier is coach binnen het individuele en teamprogra...

  • “Het gaat er niet om hoeveel talent je hebt, iedereen heeft namelijk talenten. Het gaat erom wat jij met je talent gaat doen!”...

  • Olympiër en Fanbased performance coach Tim Jenniskens vertelt over het Fanbased teamprogramma. Onder druk, waar kies je dan voor? Je persoonlijke ambi...